Google+

torsdag 10 februari 2011

Ett egentillverkat kök

Hittade de här bilderna och ville visa ett, i mitt tycke, mycket lyckat kök, som Martins bror gjort. Det var ganska länge sedan, men jag kommer ihåg att man tagit två rum där nu det ena skulle fungera som matsalsdel och det andra som arbetsdel. 
Man har valt ett kök i vitt och oljad ek och låtit lister och foder vara färginslaget istället. Tillsammans med tapeterna blir helheten mycket lyckad. 

I matdelen blev det två stora skåp, här är det ena...

... och här är det andra, som står snett mittemot. 

Han gjorde också de här elementskydden.

 Sen blev en slags avskämning till arbetsdelen i form av ett hyllsystem som man valde att ha i ek.



Och nu är vi vid min favoritdel, arbetsdelen. Längs ena väggen finns kyl och ugnar, samt lite avställningsyta....

....och mittemot spis med bänkar på vardera sida, med diskbänken (hittar ingen bild på den) mittemot. Detta gör att allt finns samlat på en yta och jag tycker det ser ut som man kan jobba väldigt effektivt i det här köket.  

Det enda jag kan komma på är att man kanske inte ska vara en stor familj där, för då kanske det blir trångt....  annars är det här ett toppenkök, tycker jag!

Martin och hans bror har precis gjort färdigt att annat kök och även om det är alldeles för modernt för vårt hus, så är det också väldigt fint. Men jag vet inte om bilder av det hör hemma på det här bloggen riktigt, så därför blev det de här istället...

Soliga, nästan lite våriga hälsningar

Malin




onsdag 9 februari 2011

Lavendelblommor på toaletten


Jag har länge varit ute efter torkad lavendel, och hittade till sist en webbutik, som sålde i lite större partier än jag sett tidigare och slog till. Nu har jag hällt en del av det i de här flaskorna, tills det kommer till användning. Än så länge har jag bara gjort några doftpåsar, men tycker att det är så vackert i all sin enkelhet,så jag har ingen brådska med att använda det... Flaskorna har jag ställt på toaletten, som fått sig ett riktigt lyft efter att jag städat bort byggsaker och fått upp gardiner. 







Föll handlöst för de här gardinerna; tunt, skirt tyg med en massa spets. 

Passade också på att köpa några knippen lavendel på samma ställe och satte helt enkelt upp dem tillsammans i fönstret. Det doftade väldigt starkt till en början, men nu är det bara trevligt, tycker jag.
Idag ser vädret ut att bli väldigt vackert; och jag håller tummarna för att alla här hemma snart ska var på bättringsvägen, så vi kan gå ut en stund. Vi har haft magsjuka i huset i nästan en vecka och även om jag själv kan hitta miljoner saker att göra, så märks det på barnen att de kan bli lite uttråkade ibland, jag har kanske svårt att hitta saker som både de och jag tycker är roliga. Idag tänkte jag försslå tvåltillverkning; undrar om någon nappar på det!!

Allt Gott!

Malin