Google+

måndag 29 november 2010

Tapeter på toaletten

Så var det äntligen dags! Häromkvällen började vi tapetsera på toaletten! Jag hade fått en ledig dag extra och var full av energi och sa att jag tänkte börja tapetsera. När det väl kom till kritan var det en del förarbete innan jag kunde börja, så efter ett tag hamnade jag lite på avvägar i ett annat rum och målade golv... Detta för att jag bordet jag tänkt använda som tapetserarbord fanns där inne och för att jag hittat en pensel jag haft till golven och då kom jag på att vi fortfarande har ett golv kvar att måla...
Men tillbaks till toaletten. Jag behövde ha en pensel för att måla lite alldeles intill duschen, där vi inte ska ha tapet... och efter att jag målat golvet färdigt så långt jag kunde för dagen fortsatte jag leta och hittade till slut en pensel för detta ändamål. Sedan fortsatte jag med att ta ut alla saker jag tidigare provisoriskt burit in på toaletten, såsom en hylla, byrå, stol, pall, våg och en del annat smått, för att få in mitt tapetserarbord.
Så småningom, efter mat, läxor och allt annat som ska göras, kom vi igång i alla fall, men nu var det plötsligt Martin som hamnade på stegen. Visst är det underligt!
Lillflickan är, som alltid, med där det händer...

De första våderna på plats över toaletten.

Och lite senare, en hel vägg klar. Det går fort när det bara är halva väggarna som ska tapetseras...

En bild från dörröppningen, som det ser ut just för tillfället.
Är väl inte helt klar med inredningen, men det struntar jag faktiskt i förnärvarande. Är helt betagen av tapeterna och kan gå in på toaletten bara för att njuta. Det enda som saknar nu är faktiskt en enkel bröstlist mellan tapet och pärlsponten. Sen är det faktiskt färdigt i det här rummet och då är det dags för lite småinredning!!

Snöiga hälsningar från
Malin

måndag 8 november 2010

Nu är det vitt

Nu var jag bara tvungen att få till ett inlägg. Det har hänt så mycket, men inte hunnit med att skriva på jättelänge. Tyvärr hann jag bara ta några bilder med ajphånen och sitter nu på tåg, på väg att ha ett seminarium, men jag hoppas det går se lite på bilderna i alla fall.
Vi har tagit bort en del av gipsen på väggarna och istället satt upp pärlspont, för att då få det jämt och snyggt vid fönsterfodren. Nu har vi målat ett antal gånger och snart ska det nog vara färdigt. Det här blir det första rummet som vi målat vitt och det känns otroligt ljust och rent på nåt sätt, men sen kommer det en ljusblå tapet med stora pioner på. Det är en av de finaste tapetter jag sett, så jag kan inte låta bli att dra upp och titta på dem lite då och då...
Så här ser det ut när man kommer in...

Utsikten från toalettstolen är betydligt roligare nu än för några månader sen. Jag är sååå nöjd med handfatet. Det har legat i garaget i 2 ½ år, men nu är det alltså på plats! Kranen hade vi i vårt förra hus också, men gillade den såå mycket att vi skaffade en hit också.

Det finns två fönster och det bidrar säkert lika mycket som färgen på väggarna till att rummet är det ljusaste i hela huset.

Och en bild på våra foder; tror aldrig jag kommer att tröttna på dem.

Malin