Google+

tisdag 23 mars 2010

Köket med målade luckor.

Det återstå fortfarande en del att göra i vårt kök, men med luckorna på plats, har vi kommit ganksa långt, tycker jag. Det är en sak som i alla fall syns tydligt och jag har redan märkt att jag hellre vistas i köket nu och det kanske beror på att det är lättare att hålla lite ordning och att det är ljusare i rummet.

Martin överraskade mig en gång när jag kom hem efter ett jobb med att ha satt golvlisten på plats, och det gjorde också stor skillnad. Nu kan jag spackla, slipa och måla när jag vill! Sen är det bara bänkskiva, kakel, taklist och foder runt det sista fönstret, samt målning av det, sen är nog köket färdigt, tror jag. Jösses vad konstigt det kändes konstigt att skirva det, färdigt. Men jag kasnek ska gardera mig lite; jag kommer inte på något mer nu i alla fall...

Två bilder med samma motiv. Jag vill nog ha ett öppet skåp till höger om fläktskåpet, men M gjorde en lucka ifall... och satte upp. Jag tycker det rä så fint att ha både hyllor och luckor; sen är det väldigt praktiskt också...

Den här bänkskivan ska bytas ut, men vi är inte riktigt eniga än och därför har det inte blvit av att vi gjort eller köpt någon ny. Vi funderar antingen på en marmor- eller granitskiva eller också göra en i trä och sedan mamoreringsmåla den. Men till vi fått tummen ur att bestämma oss, så ligger den här skivan kvar, ful kanske, men väldigt praktisk.
Kramar från

måndag 22 mars 2010

Vårtecken nr. 4

Veckostart och dags för nya vårtecken. Idag har det varit grått väder och snöat en stund, å vårkänslorna står fortfarande lite på "hold".

Våra hönor, däremot, har nog förstått vad som är på gång, för de värper ägg, som aldrig förr. Och när jag nyss tog min "veckobild" på Gamlastugan, såg jag att det hänt en helt del med snön i alla fall. Den har helt klart dragit sig tillbaka runt byggnaderna och en hel del olika saker som förkommit, börjar dyka upp.

Man börjar ju få lite mer energi och eftersom det inte går göra så mycket med planerna i trädgården ännu, började jag ge lillflickans rum en omgång. Det här är några småsaker, som passade en tvååring, att måla.

Den här boken är en av mina favoriter och ligger just nu överst i lektyrhögen.

måndag 15 mars 2010

Vårtecken 3


Fortfarande ser man inte mycket barmark hos oss, men det känns ändå att det inte dröjer så länge innan det kan bli riktig vår. Småfåglarna kvittrar och solen skiner väldigt mycket, så man blir på gott humör så fort man kommer ut.
Vinterna har varit hård mot det här gamla uthuset. Jag var bara tvungen att fånga det; nästa gång kanske det ligger ner... Igår var vi och tittade på en lagård som nästan helt rasat ihop och såg hemskt ut.

Kalvningarna har visserligen hållt på ett litet tag, och ibland verkar det som korna föredrar att kalva ute. Men det måste vara en riktig chock för kalven med et temperaturskillnad på sådär 40 grader... Bilden är från igår, så kalven är ganska färsk.

Dags för dagens lunch. Vi grillade korv och pinnbröd och åt en del annat smaskigt en bit in i skogen på ett soligt ställe. En härlig kontast till allt dataskärmstittande...

Här har det inte hänt så mycket, visst. Inte dags för planteringa än, alltså. Då får jag lite längre tidsfrist....





måndag 8 mars 2010

Vårtecken 2, nu med bilder ; )


Då var det väl dags för några vårtecken från oss på landet i Västergötland. Hur det står till i resten av landet kan man se om klickar på bilden här intil, där länkarna till alla dem som är med i det här.
Själv sitter jag i Malmö, som är betydligt mer vårlikt är det är hemma och har just avverkat Luftslottet som sprängdes och en liten egenkomponerad buffé. Här är nästan ingen snö alls, så jag förstår om de som bor här börjat få lite vårkänningar...
Eftersom jag är borta idag fuskade jag lite och tog några bilder igår, som får gälla för den här veckan. Vi har inte många snöfria plättar, förutom vägarna, som börjar se riktgit fina ut. Men det har varit fint väder i helgen, så vi har spenderat en del tid ute i det härliga solskenet.

Det här ett litet torp, som finns nära oss. Jag skulle vilja plocka ner det och det lilla skjulet intill och sätta upp på vår tomt. Det skulle bli en jättecharmig gäststuga och ett fint hönshus, har jag tänkt mig. Men jag får inte riktigt gehör för mina planer hos sambon, så jag har inte frågat ägaren.... Men kanske, när Martin är lite mindre trött på bygge, kanske det kan bli så. Eller också har jag kommit på något annat vid det laget och glömt alltihop....
Här, på husets sydsida, har det börjat komma fram lite olika saker altteftersom snön sjunker ihop och smälter. Man kan se toppen på en av barnens julgran, som åkte ut lite akut efter att den ramlat omkull. Två utekrukor, som jag inte brytt mig och har frusit sönder och står redo för sopcontainern. Jag hittade också något som först gjorde mig lite konfunderad, en glassbytta med glass i. Men så mindes jag att jag passade på att frosta ur frysen när det var som kallast ute. Det var ju bara att ställa ut all maten i snön. Jag tror att vår käre hunde lokaliserat något ätbart då och varit tvungen att flytta på den här glassbyttan för att komma åt det han sökte... Det sista vårtecknet på den här bilden är trappan, som nu är helt snöfri, vilket den inte varit på flera månader.



Den här bilden tog jag för att jag har funderingar på en rabatt med gammaldags växter här och tyckte det skulle vara lite kul att se hur det går för mig... Den här bilden kommer att återkomma en lång tid framöver är tanken.
Nu sätter jag punkt för ikväll. Jag är helt slut och sover nästan redan, så god natt...




torsdag 4 mars 2010

Garderobsluckorna i groventrén

Sitterborta med jobbet och hittade de här, visserligen hemskabilderna,men de enda som finns från då vi satte upp garderobsluckorna. Så här ser de alltså ut. En ram av furu och mdf-spegel. De ska givetvis målas, mn det är det MYCKET låg prioritet på just nu. Det finns så mycket som ska ha kommit längre innan vi målar alla garderobsluckor. Jag är glad bara över att de FINNS! Nu kan jag använda garderoerna, utan att allt blir dammigt därinne! Intill de två luckorna finns ännu en liten, sned garderob med en dörr av pärlspont, men den är lite svår att se på bilden. Den fungerar som ett avslut på garderoberna, men är också vädigt praktisk har vi märkt och det var en liten bonus. Jag ville mest ha ett lite snyggare avslut, men det är ju alltid kul när det går att använda också!



Här ser man också de lådor vi gjort att ha undertill på garderoberna. På det viset tycker vi att vi utnyttjar utrymmet bäst. De som står vid sidan om är till något sovrum, men när de kommit på plats skruvar man på luckan , som vi, nä Martin, gjort. De ska målas, som sagt och också få en knopp istället för en skruv att dra i, sen så...
Malin

måndag 1 mars 2010

Vårtecken?


Ljuset är ett vårtecken, som man ju ganska lätt lägger märke till... Så här ser det ut i en av planteringarna just nu.
Jag har det lite körigt just nu. Sambon är nästan handikappad pga ett ilsket ryggskott, så det finns liksom inte tid att gå runt och leta snygga motiv. Den här bilden är tagen från mitt lilla hemmakontor och egentligen skulle man kanske filmat, för det var ljudet som gjorde att jag tog bilden. Tror faktiskt att de hade lite vårkänslor.

Idag var nog ingen bra fotodag. På väg att hämta barnen på förskolan såg det ut så här. Snöröjningstraktorn åker framför och det var nog bra för den hamnade själv i diket två gånger under tiden jag åkte bakom. Det var ju bättre att den gjorde det än jag eller någon av oss andra i det lilla tåget bakom den.... Vårkänslorna kändes ganska avlägsna....


Min sista bild är en, som egentligen inte hör hemma på min blogg, men jag tycker så mycket om den, så nu tar jag med den i alla fall. Den visar hur långt det känns till sommaren just nu på något vis och är tagen på Öckerö, utanför Göteborg för ett litet tag sedan. Snart ska jag dit igen och det ser jag verkligen fram emot! Det är något visst med havet!



Här hittar ni alla som är med och letar vårtecken i nästan alla
landskap. Det ska bli kul att se hur olika det ser ut beroende på var
man bor!

Jag vill återigen tacka för alla kommentarer från er som tittar in till
bloggen. De värmer verkligen och gör nog faktiskt att man orkar leva i
röran lite till!