Google+

söndag 17 januari 2010

Några bilder från vårt "nya" kök

Tänkte att vi skulle bjuda lite på oss själva idag. Jag tog nämligen en bild när vi fått upp köksluckorna, men när jag senare skulle fixa iordning lite och ta några fler, så hade Martin redan tagit ner dem för att slipa det sista. Därför är det här den enda bilden på vårt kök med omålade luckor.




Över diskhon har vi bara luckor framför de övre hyllorna. Vi har vant oss vid att inte ha luckor och märkt hur praktiskt det är. Här har vi det vi använder allra mest, såsom tallrikar, vardagsglas, koppar och assietter. Tanken är att vi ska ha det ganska enhetligt här, och därför köpte jag en stor gammal servis, som det står en del av här. Men just nu står det också en del annat här... Men det bjuder jag, som sagt, på!


Här har Martin riggat upp ett målarbord, bygglampor, en torkställning och ett element. Allt redo för målning alltså.


Och så här ser det ut när man kommer in i rummet. Det kanske är lite svårt att förstå var det är, men det är faktiskt det som en gång ska bli vår "sal", som vi lite gammaldags valt att kalla det. Jag tycker att man får lite gillestugekänsla där inne nu, för Martin har satt igen fönstret med gipsskivor och ser inte ut någonstans.



Jag vill nu cokså passa på att tacka så mycket för alla ljuvliga kommentarer jag fått på sistone. Jag blir fortfarnade lika glad för allt ni skriver.

Ps. Lina på Bergaården, nu har jag tittat lite på mina gamla "färgrecept" och ser att det står ! liter vit färg och 40 ml. grönjord. Vi använder Gysinges färger, så det är deras benämningar. Nu mer mäter jag inte så noga, utan går mest på känn. Alla färgrecept hittar du här.

söndag 10 januari 2010

På gång i köket

Martin har verkligen fått inspiration här igen, så nu hinner jag inte med att få in saker, tycker jag. Men jag klagar inte!
Häromdagen satte han nämligen upp lite belysning och kontakter över köksbänkarna och det är fantastiskt att kunna stå på rätt plats när man vispar och att man nu ser lite när man diskar. Nu när man ser skillnaden, så är det lite konstigt att vi inte saknat det. Anledningen till att det dröjt så var att vi inte kunde komma fram till vad vi ville ha för belysning. I vårt förra hus hade vi spotlights och det blev ju en jämn, finbelysning, men vi tyckte inte det passade in i det här köket. Istället ville vi ha vanliga, hederliga glödlampor, men hittade inte de väggfästen vi tänkt oss. Jag har letat och tittat på en massa olika ställen, men så kom Martin på att han fått några av elektrikern, och när vi provade dem, så var det en sort som passade oss jättebra. De var inte som tänkt osss, utan bättre. Sedan var det bara att börja borra och dra rör och sladdar och vips, varde ljus! Härligt!

Dagen därpå tog han tag i våra luckor. Han hade lite slipning kvar innan provsättningen. När han så fick upp dem, så var jag inte riktigt med, utan hade lite eget pyssel för mig. Så när jag kom ner hade han fått upp nästan alla. Helt plötsligt såg det nästan städat ut; fastän jag inte gjort någonting alls! Det ska bli så skönt att slippa se att förpackningar och olika sorters plastskålar och pryttlar man har. Och jag hoppas också jag kommer ihåg hur jag fick diska om champangeglasen flera gånger innande kunde anv
Nu är faktiskt luckorna redan ner igen, men bara för att målas. Sen blir det upp med dem igen; och då är det klart!




Uppdatering på köksfronten kommer å det snaraste...