Google+

onsdag 4 november 2009

Luckor på gång...äntligen...

Nu är de äntligen på gång, våra luckor. Det ska bli så härligt att kunan stänga köksluckor och garderober och i allafall ge lite sken av att ha lite ordning....

Kaplistan. Det är en väldig massa småbitar...

...och här är speglarna sågade och frästa.

Jag ligger, som vanligt, lite efter med mina inlägg. Martin meddelade just att alla köksluckor är limmade och han har börjat limma garderobsluckor. Snart är det provuppsättning, sedan väntar slipning och målning med fyra lager färg! Snart färdigt alltså!!!
Posted by Picasa

tisdag 3 november 2009

Ett hav av löv

Idag har jag fått klart för mig att vi kommer att ha en del löv att ta hand om i fortsättning. Och detta trots att vår trädgård mest består av gräsmatta. Jag har nog inte tänkt på det så mycket men det finns ganska många träd runt nästan hela trädgården och de flesta är riktigt stora. Så många löv blir det.
Tänkte ta fram gräsklipparen och klippa sönder dem, så man inte behöver ta hand om det. Det kanske låter som jag är väldigt lat och det kanske är så, men det finns en stor dieseldriven apparat att ha efter gräsklippare eller fyrhjulingen, som gör tar upp mycket av löven, så så mycket manuellt jobb skulle det inte var. Nä, jag tycker det känns mycket bättre att låta näringen gå ner i jorden igen. Nu återstår det bara att övertala sambon om detta. Han är visst inte så förtjust i gamla löv...





måndag 2 november 2009

Nu byggs det i snickeriet igen

Sitter på tåget på väg till Gävle, och hittade några bilder som jag glömt att föra in. De är någradagar gamla, så nu har det antagligen hänt ännu mer!
Häromdagen gick jag ut till snickeriet efter att Martin på min fråga om vad de håller på med, lite hemlighetsfullt svarade mig: Kom ut i snickeriet så får du se.

Det är ett utbygge samt en veranda, som byggt och grundmålas här i snickeriet och sedan plockas ner fraktas, sätts upp och målas på plats. Denna speciallösning blev nödvändig dels för att huset ligger ganska långt från oss, men kanske främst för att huset ligger på en ö där det inte finns några bilar eller vägar. Huset är vackert sekelskiftshus, som bevarats i stil ganska mycket och det ska bli jätteskoj att få följa deras arbete.
De här pelarna ska sitta på verandan, som ska ha ett antal nytillverkade fönster med samma utseende som de redan befintliga.

Och här är golvbjälkarna till verandan.
Efter verandan ska de även göra ett kök som passar in i huset, men det får bli i senare inlägg.


Hagtorn

Under några år nu, har den lilla hagen framför vårt hus inte varit så hårt betad och då har de här hagtornsbuskarna kunna växa till sig. Det här året kan man se hur det sett ut en gång, för de växer längs samma linje som träden och ramar in hagen som tydligen för länge, länge sedan var en del av trädgården. Jag har även hittat vinbärs- och krusbärsbuskar planterade i rader och de ska jag försöka ta med mig till vår trädgård.
När jag nu sett de här buskarnas förvandling med de olika årstiderna, så ska jag försöka föröka dem så vi kan ha likadant i vår trädgård. De är lika vackra på sommaren när de blommar som nu på hösten med alla bär.