Google+

lördag 29 augusti 2009

Det börjar bli kallt; bäst att ta på sig tycker lillflickan...


Kunde inte låta bli att visa de här bilderna jag fick när lillflickan skulle ut och se var pappa håller hus.

torsdag 27 augusti 2009

Trapptillverkning, del 4, färdig

Idag tittade jag i genom lite bilder och kom då på att jag inte visat hur trappan M gjorde i våras blev till slut. Här är några bilder från färdigställandet. Varning för ännu några icke-estetiskt tilltalande bilder. Men försök att bara titta och se det jag ser, trappan.
Tidigt en morgon nån gång i maj åkte han till Halmstad och satte den på plats, så nu sitter den där den ska.


Det är tydligen lite pill när man ska sammanfoga alla de olika delarna och stegen inte är raka, mycket stämjärn och filande. Men nu var han faktiskt riktigt nöjd själv. Och jag kunde inte en enda lite springa någonstans, så det får väl duga. Nä, den var faktiskt jättefin!

På väg till lackrummet för målning

Gillar det rundade nedersta trappsteget, jättemycket. Och vagnssidorna är ursnygga, smäckra på något sätt.

Mikael, som skulle ha trappan ville ha samma färg som vår, men inte linoljefärg. (Själv tycker jag den ser mycket grönare ut i det här lysrörsljuset . Vår, som jag mest uppfattar som grå.) Det är en golvfärg, som ska tåla mycket slitage och den används också av Kvänums Kök, men vi har aldrig tidigare använt den själva. Men vad jag hört, så är han nöjd med den.

Nu ska jag börja ladda så smått inför söndagens tjejmil, gulp. Lite pirrigt är det faktiskt, men det ska samtidigt bli jätteskoj. Bara att få en helg. Kanske blir det en tur till Formexmässan jag läst om, men det blir bara en bonus i så fall....



tisdag 25 augusti 2009

Fick under min blogfrånvaro en del kommentarer och det är ju alltid jätteskoj. En var från en Micke och löd:

Hej!

Är lite nyfiken på hur ni har tänkt att få tillräckligt med värme, gjorde man på "ert" sätt förr i tiden?
Har ni vattenburen värme i plattan?

Varför har ni gjort en torpargrund med uppvärmd platta istället för "bara" en platta på mark med golvvärme?

Här kommer till slut lite svar på frågorna. Vi har tänkt att komplettara med två kakelugnar (en på varje våning) och en vedspis i köket och jag har visserligen inte forskat i ämnet golvvärme, men antar att det inte funnits speciellt länge. Så slutsatsen blir väl att man inte använde "vårt" sätt förr i tiden. Och ja, vi har vattenburen värme i plattan.

För att svara på den sista frågan, så fins det några anledningar till att vi valt torpargrund. För det första tycker vi att det passar husets utseende, därför har det var aldrig tal om något annat. Sen var det jag som inte ville ha element och Martin var snäll och gjorde det här försöket. Men det är ju ett försök, vi vet ingen som gjort det på det sättet och vill kunna dra rör till element så osynligt som möjligt om vi trots allt tvingas ha det på första våning. Vi vet ju också att det här med golvvärme bara är en temporär lösning. Det håller inte i en evighet. I en platta en bit från det egentliga golvet kan allt vatten inte göra någon skada den dag det går sönder.

Dessutom är det toppen att kunna dra lite sladdar och så när man bygger som vi, lite åt gången. För några veckor sedan, tex. var vi tvungna att flytta parabolantennen och kunde då lätt dra om sladdarna elrör i väggen och ner i torpargrunden.

Hur det egentligen blir kan vi nog inte ta ställning till förrän vi satt in alla fönsterglas, isolerat färdigt och sist men viktigast fått kakelugnar och vedspisen i bruk. Först då kan vi säga om det här med värme i golvplattan var ett lyckat projekt.

Jag har också läst Anna och Gert-Åkes kommentarer på respektive ställen. Jättekul att få sån respons och visst länka till vår blog hur mycket ni vill!

Provisorisk trappa på plats

Kom just hem efter en härlig resdag med jobb och svärfar. Nu längtar jag verkligen efter att börja jobba. På riktigt. Vi var i Skåne och där var det riktig högsommarvärme. Nu när jag kom hem kom på att jag precis glömt bort att visa vår alldeles nya trappa.
Den ser ut så här och det betyder att vi snart kan börja använda vår huvudentre. Som jag längtat! Martin fixade i ordning en provisorisk trätrappa (efter att jag hotat att göra en själv). Vi ska ha en veranda här med en stentrappa så småningom , men det lär dröja ett tag och så länge ville jag inte vänta på att få gå ut och in genom den här dörren. Nu har jag fixat några knoppbrädor, som jag hunnit grundmålat grå, samma färg som en del av hallen. Sen blir det färdigfärg i två lager och vips, så har vi en massa provisoriska knoppar också. Det ska bli härligt! Och så ser framsidan inte riktigt så kal och naken ut på något sätt.



söndag 23 augusti 2009

Småprojekt och färdigställande i badrummet

Det här är ett skåp jag köpt på auktion för 200 kr. Det gjorde att jag vågade jag mig på en betsning av det, och det ser faktiskt ut att bli jättebra. Tidigare såg den ganska tråkig ut, men den var bra att ha i barnens rum till leksaker. Efter ett tag oljade jag in den och då blev den lite bättre, men nu har jag alltså flyttat den vidare till badrummet där den får en helt annan färg.
Det mörka gör sig bra mot den ljusgröna och vita i rummet och bryter av mycket roligare än det vita skåp vi hade där tidigare.
Martin har även satt dit foder runt fönstren och nu har jag spacklat, slipat och grundat. Snart färdigt alltså...

lördag 22 augusti 2009

Omstart och nya uppdrag

Nu är det väldigt länge sedan jag skrev något, men nu ska det bli ändring på det. Det har hänt en del här hemma och jag ska verkligen försöka plita ner lite av det när jag får tid. Har inte suttit så mycket vid datorn i sommar och har missat jättemycket som hänt; även på mina favoritbloggar. Men det kommer jag väl snabbt in i igen, skulle jag tro....

Nedan är några bilder från snickeriet där Martin börjar lite smått igen. Han och hans bror har troligtvis fått ett ganska stort uppdrag, som gäller ett utbygge och snickerier, samt ett kök i sekelskiftesstil och det kommer jag nog få komma tillbaka till senare. Just nu är det ett annat kök på gång. Martin gjorde tidigare i år i ordning familjens badrum och nu är det alltså dags för köket.

Bitar med kantlist till de lådor till ett ekkök, som står näst på tur...

...och här är de blivande lådorna. Martin ska passa på att göra de som fattas inne hos oss på samma gång. Behöver jag säga att det ska bli skönt att få lite mer förvaringsmöjligheter...

Själv håller jag för tillfället till i badrummet och fixar lite. Mer om det imorgon; nu ska jag ut på en blogrunda. Martin är ute och roar sig, så då får jag väl göra det samma....